Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Dilatovaná kardiomyopatie

Co je dilatovaná kardiomyopatie?

Odpovědi na otázku

jedná se o poruchu srdce
porucha srdečního svalu
Dilatovaná kardiomyopatie se projevuje především známkami srdečního selhání, zpočátku levostranného, v rozvinutém obraze pak oboustranného. Nemocný si stěžuje na dušnost.
jedná se o poruchu srdeční funkce..
srdeční onemocnění
Kardiomyopatie jsou onemocnění s pr- votním postižením srdeční svaloviny.
Zvětšení dutin, většinou u alkoholiků.
zákaz alkoholu aupravit jídelníček
Peripartum kardiomyopatie je vzácné onemocnění, které se projevuje srdečním selháním na podkladě levokomorové dysfunkce v období kolem porodu u žen bez předchozího srdečního onemocnění. Přesná etiologie tohoto onemocnění není známá. V kazusitice je prezentováno akutní srdeční selhání u 44leté pacientky v poporodním období. Vstupní těžká porucha systolické funkce se v průběhu dvou měsíců normalizovala a pacientka je s odestupem roku od hospitalizace nadále bez limitace fyzické aktivity při léčbě betablokátorem a ACE inhibitorem.
Srdeční onemocnění.Pozor na námahu,alkohol a vyhýbat se stresům.
Zvětšení všech dutin, často u chronických alkoholiků – srdeční selhání.
Kardiomyopatie je onemocnění srdečního svalu provázené poruchou srdeční funkce. Dilatace znamená zvětšení srdečních oddílů. Při dilatované kardiomyopatii jsou komory zpravidla více postiženy než síně.